Ce alimente NU trebuie sa le tii in frigider?

Cum bine stim cu totii frigiderul este cel care mentine alimentele proaspete mai mult timp, insa sunt anumite alimente pe care nu ar trebui sa le tinem in frigider deoarece frigul le poate modifica structura acestora, deteriorandu-le textura, consistenta si prin urmare, gustul.

Pentru evitarea greselilor trebuie tinuta minte o singura regula: alimentele care nu sunt pastrate la rece in supermarketuri nu ar trebui sa fie pastrate astfel nici acasa.

Iata ce alimente nu este bine sa le ti in frigider

Bananele – daca sunt tinute la frigider, acestea se vor innegri. Interiorul acestora nu este afectat, insa coaja da.

Ceapa – ceapa rezista mai mult timp daca este tinuta la frigider dar isi pierde textura crocanta, devenind moale.

Rosiile – daca sunt tinute la frigider nu vor avea o durata de viata mai lunga, ba mai mult acestea vor deveni moi si mai fainoase, si isi vor pierde si din gust. Este de recomandat sa se pastreze la temperatura camerei si sa se consume cand sunt pe deplin coapte sau la cel mult trei zile de la coacere. Daca unele parti incep sa se inmoaie, se pot indeparta, iar restul se poate consuma ca suc de rosii.

Ouale – Este bine ca ouale sa fie pastrate in cutia in care au fost cumparate, la temperatura camerei. Daca sunt puse la rece, coaja absoarbe mirosurile din frigider, influentand gustul.

Ciocolata – Cand este pastrata la frigider, ciocolata prinde la suprafata o pojghita fina alba. Nu este mucegai, ci grasime care iese deasupra. Consumul ei nu prezinta niciun risc pentru sanatate, insa gustul este alterat. Ciocolata se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei, in locuri ferite de lumina.

Castravetii – Pastrand castravetii la frigider nu li se prelungeste viata, ci dimpotriva. La contactul cu frigul, coaja se inmoaie repede, iar castravetele isi pierde gustul. Daca nu este inceput, poate fi pastrat fara probleme la temperatura ambientala, iar daca este taiat, partea inceputa se protejeaza cu folie de plastic.

Cafeaua – Pastrarea cafelei la rece este o mare greseala. Nu numai ca isi pierde savoarea, dar absoarbe si toate mirosurile din frigider. Este recomandabil sa se pastreze intr-o cutie inchisa ermetic, intr-un loc uscat.

Cartofii – Se pastreaza cateva saptamani la temperatura ambientala si la adapost de lumina. Nu se pun in niciun caz in frigider, amidonul din ei transformandu-se in zahar si schimbandu-le considerabil textura. Rezultatul este ca la pregatirea termica devin granulosi. Exista totusi doua exceptii: cartofii noi, care se pot pastra doua-trei zile la rece, si cei dulci.

Pepenele galben – Un pepene rece este foarte placut de mancat, dar si mai bun este cand are gust bun. Pentru a pastra toata savoarea acestui fruct, este bine sa fie lasat afara sau la temperatura camerei. Isi pastreaza astfel intreg gustul dulce si toate calitatile antioxidante.

Painea – Este un produs care nu ar trebui sa fie pus niciodata in frigider. Pastrat la rece, se usuca, se intareste, pierzandu-si prin urmare fragezimea. Pentru a-i prelungi durata de viata, painea poate fi infasurata intr-o panza curata si uscata sau tinuta in cutia de paine, cu un mar taiat in doua alaturi. Acesta absoarbe umiditatea, iar painea isi pastreaza coaja crocanta si miezul moale mai mult timp. Painea de forma rotunda se pastreaza buna mai multa vreme decat cea de forma alungita.

Mierea – temperaturile jpase determina cristalizarea mierii, asa ca daca iti doresti o miere cu o textura ideala depoziteaz-o intr-un dulap la temperatura camerei.

Busuiocul – acesta se ofileste la temperaturi scazute si are tendinta sa absoarba mirosurile din frigider. Mai degraba pune busuiocul intr-un pahar cu apa, pe care il vei tine pe blatul din bucatarie.

Citricele – precum portocala, lamaia sau grepfrutul ar trebui tinute la temperatura camerei, nu la frigider deoarece gustul acestora este mai accentuat la temperatura camerei decat daca sunt tinute la rece.

Untul de arahide – acesta daca este tinut in frigider capata o textura mai groasa. Tine-l la temperatura camerei si va fi usor de intins si aroma sa va fi mai intensa.

Ketchupul – acest tip de sos nu trebuie tinut la frigider. Aciditatea crescuta a ketchup-ului impiedica multiplicarea bacteriilor, facand imposibila alterarea acestui sos.

DISTRIBUIȚI