Iohannis: Târgul INDAGRA este o șansă de promovare a produselor autohtone

iohannis-targul-indagra-este-sansa-promovare-produselor-autohtone-adnews-ro

La deschiderea târgului INDAGRA, președintele Klaus Iohannis a declarat că acest târg reprezintă o șansă specială de promovare a produselor autohtone și a subliniat că numărul mare de participanți arată că România este pe drumul cel bun în ceea ce privește agricultura.

„Astăzi, INDAGRA reunește expozanți din 25 de țări și este lăudabil că târgul din acest an are un grad de internaționalizare de 30%, care înseamnă tehnologie de vârf, dar și soluții ingenioase, menite să aducă performanțe deosebite în agricultură. Acest eveniment reprezintă, pentru România, și o șansă specială de promovare a produselor autohtone, de cunoaștere a noilor realizări în materie de tehnici și tehnologii moderne în agricultură”, a spus Iohannis.

El a subliniat că INDAGRA a devenit un punct de reper în cooperarea din domeniul agriculturii nu doar pentru fermieri, ci și pentru specialiști, furnizori și clienți.

„O agricultură performantă are nevoie de cercetare, de mașini și utilaje de ultimă generație, de materii prime de calitate, iar INDAGRA reunește sub același acoperiș toate aceste elemente”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a arătat că la INDAGRA participă an de an companii importante, din țară și din străinătate, și acesta este un indiciu pentru potențialul imens pe care agricultura românească îl are.

„Este foarte important să știm să promovăm în mod inteligent atuurile noastre, fie că ne referim la potențialul agricol vegetal sau la cel zootehnic, la produsele tradiționale sau cele ecologice, ori la soiurile de vin românești, apreciate în plan internațional”, a mai arătat Iohannis.

El a spus că evenimentul expozițional este și o foarte bună platformă de comunicare pentru profesioniștii din agricultură.

„Asemenea evenimente constituie întotdeauna un bun prilej pentru ca oamenii să se apropie de agricultură, pentru ca tinerii să înțeleagă oportunitățile deosebite care există în acest domeniu, astfel încât să apară tot mai multe inițiative de a face agricultură, care să aducă satisfacția deosebită a cultivării pământului și a exploatării, prin valoare adăugată, a roadelor și a recoltelor obținute”, a afirmat șeful statului.

El a conchis că numărul mare de expozanți și interesul deosebit pentru acest târg internațional arată că România este pe drumul cel bun, care trebuie continuat cu implicare, dar și cu seriozitate, a scris Agerpres.

„Am certitudinea că și ediția din acest an va aduce un plus de valoare pentru agricultura românească”, a completat Iohannis, care participă pentru al doilea an consecutiv la deschiderea INDAGRA.

La deschiderea INDAGRA — cel mai mare și cel mai important târg de produse și echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei din sud-estul Europei — au participat și ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, președintele Camerei de Comerț, Mihai Daraban, consilieri prezidențiali.

După deschiderea oficială a târgului, președintele Iohannis a vizitat INDAGRA. El va participa și la o dezbatere cu agricultorii.

Sursa: Agerpres

DISTRIBUIȚI