Ministerul Justiției precizează că nu are în vedere reorganizarea DNA și DIICOT

Ministerul Justiției precizează că nu are în vedere reorganizarea Direcției Naționale Anticorupție și a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Precizarea MJ vine ca urmare a unor informații vehiculate în spațiul public privind emiterea unei eventuale ordonanțe ce ar viza reorganizarea DNA și DIICOT.

”Ministerul Justiției precizează faptul că nu are în vedere reorganizarea Direcției Naționale Anticorupție și a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și infirmă toate informațiile vehiculate recent în spațiul public pe această temă”, se arată într-un comunicat transmis joi de MJ.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, joi, la sediul CSM, că o eventuală decizie de adoptare a unei ordonanțe de urgență pentru contopirea DNA și DIICOT ar reprezenta ”o eroare fundamentală”.

”Ar fi o eroare fundamentală din partea cuiva, și aici cred că nu ar mai fi vorba de o inabilitate, ci chiar de o altă strategie, dar care să nu fie de combatere a criminalității, ci probabil o strategie inversă”, a afirmat Augustin Lazăr.

În opinia sa, o astfel de măsură nu ar fi nici urgentă și nici necesară.

”În mod clar, când se dă o ordonanță de urgență, deja știm ce înseamnă ordonanță de urgență, presupune o urgență, presupune ceva ce nu se întrunește în acest moment. Și în niciun caz nu este necesară o astfel de contopire sau o altfel de măsură despre care s-ar discuta, să se desființeze prin contopire două structuri de elită ale Ministerului Public, care se pare că deranjează multă lume, de vreme ce își fac datoria”, a explicat procurorul general.

El a precizat că orice decizie privind reorganizarea sistemului judiciar nu poate fi luată fără consultarea prealabilă a instituțiilor din domeniu.

Sursa

DISTRIBUIȚI