Președintele Klaus Iohannis a participat la ședința CSM

Președintele Klaus Iohannis participă la ședința Consiliului Superior al Magistraturii pentru a afla punctul de vedere al reprezentanților sistemului de justiție privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.

Marți, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a declarat pentru Agerpres că a fost convocată pentru miercuri o ședință de plen pentru a discuta un nou proiect de ordonanță de urgență privind Codul penal și Codul de procedură penală, transmis de Ministerul Justiției, printre noutăți fiind infracțiunea pentru favorizarea infractorului și modificări privind abuzul în serviciu.

”A fost trimis un nou proiect astăzi după-amiază privind ordonanța de urgență de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală asupra căruia s-a solicitat avizul CSM. Lecturând conținutul proiectului de OUG, noutățile ar fi cele referitoare la infracțiunea pentru favorizarea infractorului și câteva modificări cu privire la abuzul în serviciu în ceea ce privește conținutul constitutiv al acestei infracțiuni și cu privire la infracțiunea de conflict de interese”, a afirmat marți seară președintele CSM.

Președintele Klaus Iohannis a mers miercuri la CSM, unde se desfășoară o ședință pe tema modificărilor din legislația penală, potrivit unor surse din Administrația Prezidențială.

”Am aflat opinia membrilor CSM și pot să o spun din punctul meu de vedere că doamna președinte a CSM este hotărâtă să sesizeze CCR pentru un conflict între instituții. Toți membrii CSM sunt solidari cu președintele CSM”, a spus Iohannis, după ce a participat la ședința CSM.

Mariana Ghena, președintele CSM, este hotărâtă să sesizeze CCR pentru conflict între instituțiile statului în cazul OUG privind modificarea Codurilor penale, a declarat președintele Klaus Iohannis, după ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa

DISTRIBUIȚI